08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esma-İ Hüsnâ'dan Esintiler
Esirgeyen, bağışlayan Yüce Allah'ın adıyla başlamak istiyorum söze
O Allah ki; yaratan, koruyan, rızıklandıran, duyan ve görendir  
O Allah ki; hep var idi, hep var olacak ve O'nun için son yoktur  
O Allah ki; her şeyin sonunu bilir, hesap gününün sahibidir  
O Allah ki; bağışlamak için ufacık bir vesile bekler  
O Allah ki; yarattığı cümle âlemlere adaletle hükmeder, zulmedenleri sevmez  
O Allah ki; hiçbir kudret O'na karşı duramam durmaya kalkanlar, çetin azâbıyla kahrolurlar  
O Allah ki; dergâhına gelenleri, kendisine açılan elleri asla boş çevirmez  
O Allah ki; verdiği nimetlere şükredenleri, yaradılış gayesini fikredenleri ve yüce adını zikredenleri darda koymaz mutlak bir felaha çıkarır
Yüce Yaratan'ın sonsuz kudretini, rahmetini, şiddetini ve izzetini düşündükçe; kelimeler dilime inciler gibi dizilirdi  
Allah'ın mübarek vasıflarını belirten 99 "Esmâ-i Hüsnâ"yı belirli sırası içinde bile olmasa, tamamını hazırlayamazdım  
Ne zaman bir yerlere gitmek üzere bir otobüse, bir vapura, bir minibüse ya da tramvaya binsem; kendi iç dünyama çeklilir, Esmâ-i Hüsnâ'yı bir bir hatırlamaya ve anlamları üzerinde tefekkür etmeye çalışırdım Lâkin beceremezdim  
Araştırdım Yüce Rabbimizi ve O'nun sonsuz kudretini anlatmaya çalışan “Münâcât” veya “İlâhî” tarzında birçok şiir olduğu hâlde, 99 Esmâ'yı birden içine alan şiire rastlamadım  
Birçok kitaplara imza atan, hele şiir gibi zor bir sanata talip olan biri olarak bu fakir düşündü ki, böyle bir çalışmaya gerek vardır  
Şair; hakkında Ayet-i Kerîme olan sanatkârdır Tehlikeli bir sırat üzerinde yürüdüğü "Şuarâ" Sûresinde emredilmiştir  
Bu düşüncelerle, kalemimizi gönlümüzün okkasına batırıp, ilhamı yüce Yaratan'dan bekleyerek işe koyulduk 
Bu kitapla gönüllere bir feyz-i İlâhî sunabilirsek ne mutlu bize  
Bunlardan daha iyisi elbette yapılabilir Biz bu kadarını becerebildik  Hiçbir iddiamız yoktur Maksadımız, gönüllerde "99 Esmâ-i Hüsnâ'dan Esintiler" meydana getirerek, yüce Rabbimizin rızâsını kazanmaktır Şüphesiz ki, Allah; Rahman ve Rahîm'dir [color="#800080"]
|
|
|