08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esmaül Hüsna Derslerin Hepsi
HADİS EZBERİMİZ----(isteyen ezberleyebilir)
1-Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur (taberani)
2-Her insan hata eder Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir
3-Oruçlu iken ölen cennete gider (bezzar)
4-cennetin bedeli la ilahe illallah (tirmizi)
5-İşçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz(tirmizi)
6-en üstün cihad,nefsle yapılandır(ibni neccar)
7-hayra vesile olan onu yapan gibidir
8-Tebessüm etmek, sadakadır
9-Dilini tutan kurtuldu (tirmizi)
10-sizin en hayırlılarınız hanımlarınıza karşı en iyi davrananınızdır (tirmizi)
11-Hiçbiriniz kendisi için istediğini, (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz (buhari)
12-İman, yetmiş küsur derecedir En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır Haya da imandandır
13-İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez
14-Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: “Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız” buyurmuştur Buhârî, Talâk, 25, Edeb, 24; Müslim, Zühd, 42
15-Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz
16-Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Kim ezanı işittiği zaman şu duayı okursa, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur "
17-(Hediye, dostluğu artırır, düşmanlığı giderir ) [Taberani]
18-“Ümmetimin fesada gittiği zamanda kim benim sünnetime sarılsa ona yüz şehit sevabı vardır ”
19-Müslüman bir kimse, sevabını Allah’tan ümid ederek ailesine harcarsa, bu onun için sadaka olur ’ (sahih-i Müslim)
20-sizden birinizin kulağı çınladığı zaman beni zikretsin,bana salevat okusun ve 'zekerani bi-hayrin ' desin manası: beni ananı Allah da hayırla ansın
(hadis-i şerif Feyzül Kadir)
|
|
|