Yalnız Mesajı Göster

Esmaül Hüsna Derslerin Hepsi

Eski 08-03-2012   #37
Prof. Dr. Sinsi

Esmaül Hüsna Derslerin Hepsi

HADİS EZBERİMİZ----(isteyen ezberleyebilir)

1-Ümmetimin din işlerinde faydalı kırk hadis ezberleyen, alimlerle haşr olur (taberani)

2-Her insan hata eder Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir

3-Oruçlu iken ölen cennete gider (bezzar)

4-cennetin bedeli la ilahe illallah (tirmizi)

5-İşçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz(tirmizi)

6-en üstün cihad,nefsle yapılandır(ibni neccar)

7-hayra vesile olan onu yapan gibidir

8-Tebessüm etmek, sadakadır

9-Dilini tutan kurtuldu (tirmizi)

10-sizin en hayırlılarınız hanımlarınıza karşı en iyi davrananınızdır (tirmizi)

11-Hiçbiriniz kendisi için istediğini, (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz(buhari)

12-İman, yetmiş küsur derecedir En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır Haya da imandandır

13-İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez

14-Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: “Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız” buyurmuşturBuhârî, Talâk, 25, Edeb, 24; Müslim, Zühd, 42
15-Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz

16-Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Kim ezanı işittiği zaman şu duayı okursa, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur"
17-(Hediye, dostluğu artırır, düşmanlığı giderir) [Taberani]

18-“Ümmetimin fesada gittiği zamanda kim benim sünnetime sarılsa ona yüz şehit sevabı vardır

19-Müslüman bir kimse, sevabını Allah’tan ümid ederek ailesine harcarsa, bu onun için sadaka olur’ (sahih-i Müslim)

20-sizden birinizin kulağı çınladığı zaman beni zikretsin,bana salevat okusun ve 'zekerani bi-hayrin ' desin manası: beni ananı Allah da hayırla ansın
(hadis-i şerif Feyzül Kadir)

Alıntı Yaparak Cevapla