08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yozgatin Meşhur Testi Kebabi
Malzemeler: 500 gr Kuzu eti,250 gr tereyağı,3 orta boy soğan,1 çorba kaşığı un
4 büyük domates,4-5 su bardağı et suyu,1 su bardağı yağ,3 orta bpy patates
3 orta boy havuç,300 gr iç bezelye,1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca etleri ekleyip, bir delikli kepçeyle sık sık karıştırarak 8-10 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz
Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz Unu katıp birkaçkez karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip birkaç kez daha karıştırınız Etlerin üsütünü örtecek kadar et suyu katıp karışımı kaynamaya bırakınız
Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca parmak patatesleri ekleyip arasıra çevirerek 5-6 dakika, her yanları hafifçe pembeleşene kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz
Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız Tencereyi orta ateşe oturtup, havuçları 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayınız Tencereyi ateşten alıp havuçları çıkarıp süzünüz
Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız Orta ateşte onları da yumuşayana kadar pişirip çıkarınız
Öteki tenceredeki etler 1 5 saat iyice yumuşayana kadar piştikten sonra haşlanmış havuç, bezelye ve kızarmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika birlikte pişiriniz tencereyi ateşten alıp kebabı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak kıyılmış maydanozu üstüne serptikten sonra servis ediniz
Not: Değişik ve lezzetli bir yemek olan testi kebabını baş yemek olarak yanında pilavla servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR
|
|
|