Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava



Malzemeler: - 5 adet milföy hamuru,

- 250 gr hurma,

- 100 gr ceviz,

- 2 su bardağı toz şeker,

- 1,5 su bardağı su,

- 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın Soğutun Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla