Konu
:
Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Çeşitleri - Hurmalı Baklava
Malzemeler:
- 5 adet milföy hamuru,
- 250 gr
hurma,
- 100 gr
ceviz,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1,5 su bardağı su,
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin
Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın
Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın
Soğutun
Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul