Yalnız Mesajı Göster

''Mandalina''Lı Pasta

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

''Mandalina''Lı Pasta



Kek Malzemeleri:


3 mandalina

4 yumurta

1 su bardağından biraz az toz şeker

yarım su bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı portakal suyu

2,5 - 3 su bardağı un

1 paket (~1 tatlı kaşığı) kabartma tozu


Krema Malzemeleri:


1 poşet toz krem şanti

1 su bardağı süt

540gr dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)

1/2 veya 1 su bardağı hindistan cevizi

1 poşet vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan vanilyalı puding)

süslemek için mandalina dilimleri

Hazırlanması:



3 mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın Yumurtaları toz şekerle çırpın Yağı ve portakal suyunu ekleyin

Mandalina parçalarını ekleyip çırpmaya devam edin

Unu ve kabartma tozunu eleyin (Normal kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun)

Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 40 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin

Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin


Krem şantiyi sütle çırpın Creme ole'yi, hindistan cevizini, minik ananas parçalarını ekleyip çırpmaya başlayın

Çırpmaya devam ederken diğer yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin

Kek pişip soğuduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin




mandalinin yerine tabiki baska bir meyvede kullanabiliriz veya sade

benim en sevdigim elmali kek/pasta

Alıntı Yaparak Cevapla