Konu: Hamsi Pilavi
Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Pilavi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Pilavi




MALZEMELER

2 kg hamsi,3 su bardagi pirinç,3 su bardagi su,2 orta boy sogan

1 büyük sana,1 büyük kasik tereyag,1 çay bardagi fistik,1 çay bardagi üzüm

1 demet dereotu,1 paket dolma bahari,Arzuya göre karabiber ve sek

YAPILIŞI :

Hamsiler ayiklanip temizlenir, kilçiklari çikarilir ve tuzlanir Bir tencerede sogan dogranip ½ sana yagda kavrulur, fistik, üzüm ilave edilir Tuzlu suda haslanip süzülen pirinçe su ilave edilir ve hafif kavrulur, su ilavesi ile pisirilir Suyu çekince 15-20 dakika demlendirilir, bu arada artan sana ikiye ayrilip tereyagla eritilip demlenen pilavin üzerine dökülür Seker, bahar, biber ve dereotu ilave edilip karistirilir Hamsiler orta büyüklükte yaglanmis bir tepsiye sirtlari tepsiye gelmek üzere biç araliksiz siralanir Tabii tepsinin kenarlarina da hazirlanan iç pilav yayilir Üzeri hamsiyle tamamen kapatilir, artan yag üzerine dilimler halinde birakilir, kizgin firinda kizartilir ve sicak sicak servis yapilir

AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR DÜN Bİ KARADEİZLİ ARKADAŞA TARİFİ VERİCEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM

Alıntı Yaparak Cevapla