Prof. Dr. Sinsi
|
Kat Kat Tatluş.....
MALZEMELER:
300 gr tel kadayıf
1 su b ceviz
yarım çay b sıvıyağ
muhallebisi için:
1 lt süt
1 su b toz şeker
2 çorba k nişasta
2 çorba k pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 p vanilya
şerbeti için:
2 su b toz şeker
1 su b su
1 dilim limon
üzeri için:
krem şanti
hindistan cevizi
tarçın
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır ve 3-4 dk kaynatılarak
ocaktan alınır daha sonra kadayıflar ince ince doğranarak
karıştırma kabına alınır üzerine sıvıyağ eklenerek karıştırılır
tepsiye kadayıfın yarısı alınır tepsinin tabanına yayılır üzerine
kırılmış cevizler yayılır daha sonra kalan kadayıflar da yayılarak
iyice bastırılır fırında üzeri kızarana kadar pişirilir diğer taraftan
muhallebisi için süt,şeker, nişastapirinç unu, yumurta ve vanilya
bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir kadayıflar
üzeri kızarınca fırından alınır ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti verilir
daha sonra üzerine muhallebisi yayılır muhallebi soğuyunca
krem şanti,hindistan cevizi ve tarçınla süslenir her katı ayrı lezzetli
bir tatlı    
|