Yalnız Mesajı Göster

Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;





Topik tarifi

MALZEMELER

1 kgnohut

5-6 adet patates

4 kg soğan

750 gr tahin

1 çorba kaşığı şeker

Karabiber

Dolmabaharı

Tarçın

Tuz


HAZIRLANIŞI

Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır Ertesi sabah haşlanır Sonra robotta püre haline getirilir Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ilave edilir İçine 250 gr tahin, tuz, karabiber karıştırılır


İçi

Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir Soğanlar ılıkken, içine geri kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır Soğuk servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla