Konu
:
Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;
Yalnız Mesajı Göster
Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ermeni Mutfağının Meşhur Mezesi &Quot;Topik&Quot;
Topik tarifi
MALZEMELER
1 kg
nohut
5-6 adet patates
4 kg
soğan
750 gr
tahin
1 çorba kaşığı şeker
Karabiber
Dolmabaharı
Tarçın
Tuz
HAZIRLANIŞI
Nohutlar bir gece önceden ılık suya ıslatılır
Ertesi sabah haşlanır
Sonra robotta püre haline getirilir
Patatesler de haşlanarak püre yapılır ve nohutlara ilave edilir
İçine 250 gr
tahin, tuz, karabiber karıştırılır
İçi
Önce soğanlar kapağı kapalı, kısık ateşte 2 saat pişirilir
Sonra kapağını açıpsuyunu çekinceye kadar karıştırılarak pişirilir
Soğanlar ılıkken, içine geri kalan tahin, karabiber ve diğerleri eklenir
Onun da ortasına soğan harcı konulup, naylon dört tarafından kapatılır
Soğuk servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul