Yalnız Mesajı Göster

Kitir Kadayifli Muhallebi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kitir Kadayifli Muhallebi



Kıtır Kadayıflı Muhallebi

Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı Ölçüleri yarıya indirip kelepçeli pasta keki kalıbındada bu tatlıyı yapabilirsiniz



Malzemeler:


Muhallebisi için:

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı tozşeker

arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı

1 paket kremşanti veya süt kreması

Kadayıfı için:

250gr kadayıf

yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık

2-3 yemek kaşığı tereyağı

yarım su bardağı veya daha az tozşeker


Yapılışı:


Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın

Büyük bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun

Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun

Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın

Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın

Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin

Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın

Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin

Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla