Konu
:
Kitir Kadayifli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Kitir Kadayifli Muhallebi
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kitir Kadayifli Muhallebi
Kıtır Kadayıflı Muhallebi
Sıcak günlerde kolaylıkla yapabileceğiniz sütlü hafif bir tatlı
Ölçüleri yarıya indirip kelepçeli pasta keki kalıbındada bu tatlıyı yapabilirsiniz
Malzemeler:
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
1 paket kremşanti veya süt kreması
Kadayıfı için:
250gr
kadayıf
yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı veya daha az tozşeker
Yapılışı:
Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın
Alternatif olarak büyük bir bıçakla tahta üzerinde kıyın
Büyük bir tavada tereyağını eritin
Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun
Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş bir çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpın
Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün
Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin
Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul