Konu: Gül Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster

Gül Tatlisi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlisi




MALZEMELER:


1 Su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta

yarım paket oda sıcaklığında margarin

1 paket vanilya

yarım paket kabartmatozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz

aldığı kadar un

1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :


3 Su bardağı su

25 Su bardağı şeker

çeyrek limonun suyu

Yapılışı;

1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın

2 Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın

3 kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edinKulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir

4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır

5 Çay bardağı ile kesilir

6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir

7 rulo şeklinde sarılır

8 ikiye kesilir

9 tepsiye dizilir

10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz

11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır

12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır



Afiyet Olsun



Cok güzel bir tatli annem yaptida

Alıntı Yaparak Cevapla