Yalnız Mesajı Göster

Asma Yapraği Salamurası

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yapraği Salamurası



Asma Yaprağı Salamurası

Malzemeler: 3 kilogram ince asma yaprağı ve 1 kilogram rafine kaya tuzu

Hazırlanışı: Üzüm yapraklarını beşer altışar alıp aralarını tuzladıktan sonra uygun büyüklükteki bir kavanoza yerleştirelim Yaprakların üzerine bir ağırlık koyarak bastıralım Kavanozu dolduracak kadar su ile geri kalan tuzu bir tencerede kaynatalım Kaynattığımız suyu kavanoza boşaltıp ağzını iyice kapatarak güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim
Kullanılacağı zaman, bir gün önceden gerektiği miktarda çıkarılıp yıkanarak soğuk suda bekletilir Tuzunu atması için 5-6 defa suyu yenilenir Kullanılacağı zaman kaynar suya batırılarak sarılır

Alıntı Yaparak Cevapla