Konu
:
Kefal Firinda:)
Yalnız Mesajı Göster
Kefal Firinda:)
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kefal Firinda:)
selamun aleykum benim en çok sevdiğim balıktır gerçi hepsini çok seviyorum ama kefali daha çok seviyorum bu tarifi denemizi isterim
Kefal Firinda
MALZEMELER
2 su bardagi su
1 demet maydanoz
2 dis karanfil
5 çorba kasigi zeytinyagi
veya ayçiçek yagi
1 kg Kefal ayiklanip
halka sek
dogranmis)
300 gr
sogan rendelenmis
300 gr
domates rendelenmis
2,5 çorba kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi tuz karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin
Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün
Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin
Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin
Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökün
Maydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin
Tuz ve biberini serpin
Limon suyunu da dökün
Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirin
Firindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul