Yalnız Mesajı Göster

Kefal Firinda:)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kefal Firinda:)



selamun aleykum benim en çok sevdiğim balıktır gerçi hepsini çok seviyorum ama kefali daha çok seviyorum bu tarifi denemizi isterim


Kefal Firinda


MALZEMELER

2 su bardagi su

1 demet maydanoz

2 dis karanfil

5 çorba kasigi zeytinyagi

veya ayçiçek yagi

1 kg Kefal ayiklanip

halka sek dogranmis)

300 grsogan rendelenmis

300 grdomates rendelenmis

2,5 çorba kasigi limon suyu

1/2 çay kasigi tuz karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Önceden firini 170 dereceye getirip, isitin Bir kapta 2 su bardagi suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yari yariya çekinceye kadar kaynatin, süzdürün Zeytinyagi ya da ayçiçek yagini ilave edip karistirin Kefal baligi dilimlerini bir tepsiye dizin Rendelenmis domates ve sogani baliklarin üzerine dökünMaydanoz suyu zeytinyagi karisimini da baliklarin üzerine gezdirin Tuz ve biberini serpinLimon suyunu da dökün Firinda baliklar pisinceye kadar yaklasik 15 dakika pisirinFirindan alip önceden isitilmis tabaklarda servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla