Yalnız Mesajı Göster

Hashasli Katmer (Afyon Usulu)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hashasli Katmer (Afyon Usulu)




MALZEMELER


Bir paket margarin yağ (eritilmiş)

Hamur için:


Bir kilogram un,


İki çay kaşığı tuz

Haşhaşlı iç:



Bir bardak sıvı yağ,


Yarım paket hazır haşhaş ezmesi




HAZIRLANIŞI :


Bir tencere içerisine un ve tuz koyulur,

Soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğrulur,

Avuç içi büyüklüğünde beş adet yumak alınır,

Bir yumak alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır,

Üzerine üç yemek kaşığı haşhaş ezmesi ve bir yemek kaşığı eritilmiş margarin yağ koyulur ve her tarafına yaylatılır

Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır ve kesilir,

Rulo dan kesilen hamurlar yumak yapılır ve tabak büyüküğünde açılır,

Aynı işlem beş adet yumak bitinceye kadar yapılır,

Teflon tavda iki tarafı pişinceye kadar sık sık çevrilerek kızartılır,

Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla