Yalnız Mesajı Göster

Armut Tatlısı İ

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı İ



Malzemeler:


3 Adet armut

2 Çorba kaşığı tozşeker

Yarım su bardağı portakal likörü

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Su bardağı krem şanti


3 adet armudu ortadan ikiye kesin

Kabuklarını soyup içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkartın

Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin

Üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin

Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin

Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın

Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla