08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
4 Güzel Börek Çörek Tarifi
Sosisli Çanaklar
2 Adet yufka
2 Adet sosis
1 Adet sivribiber
1 Adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Önce sosisleri küçük küçük doğrayın
Tavaya çok az sıvıyağ alın ve sosisleri yağda soteleyin
Sonra küçük doğradığınız sivribiber ve domatesi ekleyip, tuzunu ayarlayın
Ateşin üzerinden aldığınız tavayı bir kenarda bekletin
Yufkalardan kareler kesin
5 Adet kare şeklindeki yufkayı üst üste yerleştirin
Bu kareleri küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin
Köşelerin üst üste gelmemesine dikkat edin
Fırında kızarana dek pişirin
Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız malzemeyi içine doldurup, servis yapın
Sosisli karnıyarık Böreği
3 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı galeta unu
İç Malzemesi:
300 gr sosis
2 Yeşil biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber, kekik, tuz
Sosisleri ince ince kıyın
Soğan ve dometesleri soyup küp küp doğrayın
Biberleri ince ince kıyın
Yağı tencerede kızdırın
Önce soğanları sonrada sosisleri kavurun
Biber ve domatesleri ilave edin
Tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra ateşten alın
Yufkaları düz bir zemine serin
Yağ ve sütü çırpıp yufkaların üzerlerine sürün
Her yufkayı ikiye katlayın ve altı eşit üçgen parçaya bölün
Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığız harcı paylaştırın
Sigara böreği gibi sarın
Böreklerin ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın
Börekleri galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin
Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin
Artan harcı kesik bölümlere doldurun
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Sosyete Mantısı
3 Adet yufka
Yarım kg kıyma
2 Adet soğan
Yarım demet maydamoz
Yarım kg yoğurt
1 Adet dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yyfkaları ikiye bölün
Soğan ve maydanozu ince ince kıyın
Bir kapta kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın
Yarım yufkayı yayın, üzerine kıymalı karışımdan koyup rulo şeklinde sarın
İçe doğru kendi etrafında döndürerek kıvırın
Beyaz bir iplikle bağlayın
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Bir tencerede tuzlu su kaynatın
Hazırladığınız mantıları ikişer ikişer 10 dakika haşlayın
Mantıları süzerek tencereden alın ve servis tabağına yerleştirin
Ayrı bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın
Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiberli sos hazırlayın
Mantıların üzerine sarmısaklı yoğurdu döküp hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın
Su Böreği
Yarım kg un
4 Adet yumurta
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar nişasta
İçi için :
400 Gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Sos için :
1 Su bardağı süt
250 Gr tereyağı
3 Adet yumurta
Un, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu su koymadan yoğurun
Hamuru hazırlayın ve 15 dakika dinlendirin
Dinlendirdiğiniz hamuru 8 eşit parçaya bölün
Nişasta ile kağıt kalınlığında açın
Sosu hazırlamak için tereyağını eritin
Süt ile yumurtaları çırpıp tereyağını ilave edin
Peyniri rendeleyin ve maydanozu kıyıp peynire ilave edip karıştırın
Açtığınız hamurları kaynar suda haşlayın, sonra buzlu suya çıkartın
Yağlamış olduğunuz tepsiye 4 hamuru büzerek yerleştirin ve üzerine sostan sürün
Üzerine harcını koyun ve kalan 4 hamuru da aynı şekilde tepsiye döşeyin
Kalan sosu üzerine dökün ve 160 dereceli fırında 40 dakika pişirin
|
|
|