Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tavuk Şiş

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Şiş



1 Adet tavuk

25 Çorba kaşığı sıvıyağ

4 Su bardağı su

Çeyrek limon suyu

1 Tatlı kaşığı tozşeker

Tuz, karabiber

İçi için :

2 Su bardağı pirinç

Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık

Yarım kahve fincanı kuş üzümü

1 Adet tavuk ciğeri (haşlanmış)

35 Su bardağı sıcak tavuk suyu

3 Çorba kaşığı margarin

1 Adet soğan

Yenibahar, köri, tuz, karabiber

Üzerine sürmek için :

Yarım çorba kaşığı salça

Yarım çorba kaşığı yoğurt

Yarım tatlı kaşığı tozşeker

Garnitür olarak :

250 gr mantar

1 Su bardağı bezelye (konserve)


Tavuğu yıkadıktan sonra kurulayın

Derin bir tencereye sıvıyağı aktarıp, kızdırın

Tavuğu arkalı önlü kızartın

Tavuğu derin bir tencereye alıp, 4 su bardağı su ve çeyrek limon suyunu ilave ederek haşlayın

Tavuğu zedelenmeden haşladığınız suyun içinden çıkarın

İçi için ; ayrı bir yerde yağı eritin

İçine soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip, birlikte kavurun

Fıstık ve soğanlar pembeleştiğinde, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin

Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun

35 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin

Tuzu, köriyi, karabiberi, yenibaharı ve kuş üzümünü ekleyin

Diğer yandan haşlanmış tavuk ciğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edin

Kısık ateşte pirinçler suyunu çekeme dek pişirin

Tavuğu cam bir fırın tepsisine alın

Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun karın kısmındaki boşluklara doldurun

Tavuğun karın kısmını temiz bir iple dikin

Üzeri için ; salçayı, yoğurdu ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün

Tepsiyi fırına sürüp, üzeri nar gibi kızarana dek pişirin

Garnitür olarak hazırladığınız haşlanmış mantarlar ve bezelyelerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla