08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tavuk Şiş
1 Adet tavuk
2 5 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
İçi için :
2 Su bardağı pirinç
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 Adet tavuk ciğeri (haşlanmış)
3 5 Su bardağı sıcak tavuk suyu
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
Yenibahar, köri, tuz, karabiber
Üzerine sürmek için :
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Garnitür olarak :
250 gr mantar
1 Su bardağı bezelye (konserve)
Tavuğu yıkadıktan sonra kurulayın
Derin bir tencereye sıvıyağı aktarıp, kızdırın
Tavuğu arkalı önlü kızartın
Tavuğu derin bir tencereye alıp, 4 su bardağı su ve çeyrek limon suyunu ilave ederek haşlayın
Tavuğu zedelenmeden haşladığınız suyun içinden çıkarın
İçi için ; ayrı bir yerde yağı eritin
İçine soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip, birlikte kavurun
Fıstık ve soğanlar pembeleştiğinde, yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun
3 5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin
Tuzu, köriyi, karabiberi, yenibaharı ve kuş üzümünü ekleyin
Diğer yandan haşlanmış tavuk ciğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edin
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekeme dek pişirin
Tavuğu cam bir fırın tepsisine alın
Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun karın kısmındaki boşluklara doldurun
Tavuğun karın kısmını temiz bir iple dikin
Üzeri için ; salçayı, yoğurdu ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün
Tepsiyi fırına sürüp, üzeri nar gibi kızarana dek pişirin
Garnitür olarak hazırladığınız haşlanmış mantarlar ve bezelyelerle birlikte servis yapın
|
|
|