Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tavuk Şiş

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Şiş



2 Adet havuç

2 Adet patates

2 Adet kuru soğan

Yarım kilo tavuğun beyaz eti

1 Adet yumurta sarısı

1 Çorba kaşığı un

2 Çorba kaşığı tereyağı

Yeterince su

Tuz


Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın

Bir hafta buzlukta bekletin

Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak iri iri doğrayın

Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın ayçiçek yağında soteleyin

Tencereye aldığınız tereyağı ile birlikte havuç ve soğanı kavurun

Yeterince su ilave ederek, kaynatın

Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin

Tuzunu ayarlayın

Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın

Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin

Bir süre kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla