Konu
:
Reçeller
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller
malzemeler:
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu
hazırlanması:
1
çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın
saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün
2
tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin
(şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)
portakal reçeli
nedenini bilmiyorum ama portakal reçeli deyince aklıma saçları iki yandan örülü küçük kızlar geliyor
malzemeler: 1 kg
kalın kabuklu portakal, 6 su bardağından biraz fazla tozşeker, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı limon suyu
1 kg kalın kabuklu portakal alıp, asidi çıkana kadar kabuklarını kazıyın
daha sonra büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatın, kaynayan suyun içine portakalları atın
hafifçe yumuşayan portakalları kabukları ile birlikte dilediğiniz boyda kesin
ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyup orta ısıda karıştırarak şurup haline getirin
koyu renk alan şuruba küçük doğranmış portakalları atın
şurup iyice koyu kıvama gelinceye kadar kaynatın
kıvama gelince limon suyunu katın
reçeli bir taşım daha kaynatın
tencereyi ateşten alıp, üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın
reçeli soğumaya bırakın
soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın
tarifin kaynağı, sofra dergisi; eylül 2000 sayısı
acaba buradaki toz şeker yerine esmer şeker kullanılabilir mi? deneyip görmek lazım belki de
3
beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın
(olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın
tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir
)
4
reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın
oluşan köpükleri kevgirle alın
reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul