Yalnız Mesajı Göster

Tuzlu Yoğurt

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Yoğurt



TUZLU YOĞURT








malzemeler:

-10 kg keçi sütü

-1/2kg taze yoğurt

-2 yemek kaşığı tuz


yapılışı:

Süt kaynatılıp ılıtılırel dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırlır Ağzı kapatılıp üstü örtülür Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur Bu büyük tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır tuzu konur göz göz olup patlamaya başlayınca bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir Süzme yoğurt koyuluğuna gelince ocaktan indirilip başka bir kaba alınır (Sulanmaması için sıcakken içine kesinlikle kaşık batırılmamalıdır) Soğumaya bırakılır iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir


Ardından da kahvaltıda yemek için tuzluyoğurtun üzerine kırmızı biber serpiştirilir ve zeytinyağı konulur


ay ay hatayımızın kahvaltıda vazgilmeztuzlu yoğurduharika bir lezzet paylaşmak istedim

Alıntı Yaparak Cevapla