Konu
:
Tuzlu Yoğurt
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Yoğurt
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Yoğurt
TUZLU YOĞURT
malzemeler:
-10 kg keçi sütü
-1/2kg taze yoğurt
-2 yemek kaşığı tuz
yapılışı:
Süt kaynatılıp ılıtılırel dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırlır
Ağzı kapatılıp üstü örtülür
Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur
Bu büyük tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır tuzu konur göz göz olup patlamaya başlayınca bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir
Süzme yoğurt koyuluğuna gelince ocaktan indirilip başka bir kaba alınır
(Sulanmaması için sıcakken içine kesinlikle kaşık batırılmamalıdır) Soğumaya bırakılır iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir
Ardından da kahvaltıda yemek için tuzluyoğurtun üzerine kırmızı biber serpiştirilir ve zeytinyağı konulur
ay ay hatayımızın kahvaltıda vazgilmez
tuzlu yoğurdu
harika bir lezzet paylaşmak istedim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul