Yalnız Mesajı Göster

Tatli Yiyelim Tatli Konusalim

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatli Yiyelim Tatli Konusalim




Kalburabastı

hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
içine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
şerbetin hazırlanması:
1 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
hamurun hazırlanması:
1 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin
2 hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin
3 kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 180C'de 10-15 dakika pişirin sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin üzerleri kızarınca fırından çıkarın sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün

afiyet şeker olsun















Alıntı Yaparak Cevapla