Yalnız Mesajı Göster

Ali Paşa Pilavı...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Paşa Pilavı...







MALZEMELER

2 Su Bardağı Pirinç

3 Çorba Kaşığı Tereyağı

3 Su Bardağı Et Suyu

100 gr Kıyma

1 Diş Sarmısak

1 Soğan

1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık

1 Fincan Antepfıstığı

1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü

Tuz



HAZIRLANIŞI

Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın

Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın

Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın

Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun

Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla