Yalnız Mesajı Göster

Çok Hafif Ve Leziz Bir Tatlı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çok Hafif Ve Leziz Bir Tatlı



ELMA TATLISI




Malzemeler
4 tane elma
8 yemek kaşığı tozşeker
8 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
4 çay kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su

Yapılışı
Elmaları soyup, ikiye bölün, çekirdek kısmını oyarak çıkarın,yayvan bir tencereye dizin Ortalarına birer kaşık tozşeker koyun Tencerenin dibine suyu koyup kısık ateşte 25 dakika pişirin Her elmanın üzerine yarım çay kaşığı tereyağı koyup, pişirmeye devam edin Tencerenin dibinde 2-3 yemek kaşığı şerbet kalınca ocağı söndürün Elmaları servis tabağına alıp, tencerenin dibinde kalan şerbeti üzerlerine gezdirin Ortalarını cevizle doldurup servis yapın İsteyen krem şanti ya da kaymakla da süsleyebilir


Alıntı Yaparak Cevapla