Konu
:
Limonlu Pasta..
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Pasta..
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Pasta..
Malzemeler
500 gr Sarı Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardağı Şeker
150 gr Tuzsuz İç Fındık
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
50 gr Nişasta (6 silme yemek kaşığı)
Tuz
Kalıp İçin Yağ ve Un
Üstü için:
100 gr Kayısı Marmeladı
1 Adet Limon
200 gr Pudra Şekeri
1/2 Yumurta Akı
Yemeğin Tarifi
Patatesleri soyun, tuzlamadan haşlayın
Süzün, ezin, soğumaya bırakın
26 cm
çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbın sadece tabanını hafif yağlayıp un serpiştirin
Fırını 180 C ısıtın
Limonların kabuğunu ince ince rendeleyip sularını sıkın
Fındıkları un gibi olana kadar öğütün
Şekerin yarısını fındık ve limon kabuğu rendesi ile güzelce yoğurun
Yavaş yavaş limon suyunu ilave edin
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın
Kabartma tozu ve nişastayı eleyip karıştın
Patatesleri fındıklı malzemeye katın
Yumurta sarılarını birer birer ekleyip mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırın
Yumurta akını kalan şeker ve bir tutam tuz ile bıçakla kesilecek kadar katılaşana dek çırpın
Çırpmadan diğer malzemelere katın, nişasta karışımını da ilave edip bir spatula yardımı ile hepsini harman edin
Hamuru kelepçeli kalıba boşaltın
Fırının alttan 2
rafında 40-45 dakika pişirin
Kalıpta birlikte ters çevirip bir ızgara üzerine koyun, kalıbın içinde soğumaya bırakın
Pastanın üstü için kayısı marmeladını el blendırı ile iyice ezin
1 yemek kaşığı su ile 1-2 dakika kaynatın
Keki kalıptan çıkarın
Üstüne sıcak kayısı marmeladını sürün
Limonun kabuğunun birazını ince ince kesin, kalan kabuğunu ince rendeleyin
Limonu sıkın
Pudra şekerini limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve sıvı haldeki yumurta akı ile karıştırın, ben-maride hafif ısıtın
Pastayı yağlı kağıt üzerine koyup sıcak limonlu cilayı üzerine dökün
İncecik limon şeritlerini serpiştirip sertleşmesi için 20 dakika bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul