Konu
:
Evde Sucuk Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Evde Sucuk Nasıl Yapılır?
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Sucuk Nasıl Yapılır?
Cahide
Sucuk malzemeleri
2
5 kg
Az yağlı dana eti
200 veya 300 gr
iç yağı
2 iri baş sarmısak
2
5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kırmızı biber (Ben bolca acı biber kullandım)
Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Eti, iç yağını, sarmısakları kııyma makinasından geçirin
Baharatlarını ekleyip yoğurun ve ikinci kez makinadan geçirin
Tekrar iyice yoğurun
İkiye bölün ve iki ayrı pamuklu, bez torbanın içine koyun
Bezin içinde elinizle yayıp, merdaneyle üzerinden geçerek düzleyin
Balkonun serin bir köşesine pamuklu bir örtü serin
Sucuk torbalarını bu bezin üzerine koyun
Torbaların üzerine düz bir tahta veya sini koyup, en üstede ağırlık koyun
Ben su dolu bidonlar koydum
Su damacanaları da koyabilirsiniz
Bir gece bu şekilde bekleyen sucukları ertesi gün ipe asın
Bir hafta kadar ipte asılı kalsın
Arada elinizle kontrol edin
Bastırdığınız zaman eliniz içine gömülmeyecek ama hafif yumuşak olacak şekle gelince ipten alın ve sucukları torbalardan çıkarın
Bir el büyüklüğünde parçalara kesip buzdolabı poşetlerine koyun
Derin dondurucuda muhafaza edin
İstanbul gibi nemli yerlerde sucuğu kurutmak sanırım zor olacaktır
Sucuğu ayazda kurutmak, güneşte kurutmaktan daha etkili bir yöntem
Benim size tavsiyem, ayaz havalarda en azından iki gün sucuğu dışarda bekletmeniz
Fakat asmadan önce presleme işini yaparak içinde hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin
Eğer nemli bölgelerde sucuk yapanlar varsa, tecrübelerini bizimle paylaşmaları çok faydalı olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul