Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Pilavı Ve Karnı Yarık

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavı Ve Karnı Yarık



Karnıyarık ve Bulgur Pilavı


Karnıyarık yemeğini söylediğim gibi sonradan öğrendim, ve yıllarca sadece yağda kızartma olduğu için yapmadım Aslında bu tür fırın yemekleride benim mutfağımda pek yer almaz, nedense bana ağır gelir Bende bu yöntemi buldum ve kızartma yerine közleme yani fırınlama yapıyorum, hafif ve lezzetli oluyor Bu kez fırında biraz fazla kaldı, üstünün biber ve domatesinide yemek pişmeye yakın koymam lazımdı ama bunuda unuttum

Yanına pirinç pilavı düşündüm, bulgur daha sağlıklı olduğu için bulgur pilavini tercih ettim Bence çokta yakıştı, zaten yemek ağır olduğu için bulgur pilavı bunu dengeledi



MALZEMELER:


1 3 tane ortaboy patlıcan

2 2 domates

3 3 tane yeşilbiber

4 1/2 bardak domates rendesi veya konservesi

5 200 gr yağlı kıyma

6 2 tane soğan

7 1 tatlı kaşığı salça

8 Sıvıyağ, tuz, karabiber

YAPILIŞI:


1 Fırını 200° ye ayarladım

2 Patlıcanları iki parmaklık halkalara kestim

3 Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine çok az yağ gezdirdimve fırınladım Üzerini kapatırsanız çok daha

çabuk pişer

4 Kıymayı kavurdum ve soğanları ekledim

5 Soğanlar yumuşayınca domates rendesini, oda kavrulunca salçayı ekledim

6 Salçayla kavurup 1 bardak su ilavesiyle pişirdim, ( suyunu epeyce çekmeli) en son maydanoz kattım

7 Yumuşayan patlıcanlarıın ortasın kaşık yardımıyla çukurlaştırıp, hazırladığım harçtan doldurdum

8 Tepsinin altına 1/2 bardak kadar su koydum ve aynı tepside tekrar 200° de firinladim

9 Pişmeye yakın üzerlerine domates, biber dizdim


Serviste olmazsa olmazı yogurdu unutmayin

Alıntı Yaparak Cevapla