Yalnız Mesajı Göster

Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?



iç malzameler;
kıyma
soğan
pirinç
biber salçası
domaetes salçası
maydonoz
nane,kırmızı biber,pul biber,tuz,
sıvıyağ
büyük boy pırasa

sosu;sıvıyağ,sarımsak,limonsuyu

yapılışı şöyle;
arkadaşlar yemeklerimde ölçü kullanmadığım için ,ölçü veremedim


soğanları çok küçük doğrayıp iç malzemeyi iyice yoğurunburda dikkat etmeniz gereken pirincin fazla olmamasımesela yarım kilo kıymaya yarım su bardağı pirinç kullanmanız gerekiyor
bir tencerede su kaynatınpırasaları 7 cm şeklinde kesinkaynar suya atıp 30 saniye bekletip hemen çıkartın(pırasanın yumuşaması için fazla bekletmeyin parçalanır )parmağınızla pırasanın içini iterek bir taraftan da doldurun2 ucuna iç malzemenin çıkmaması için küçük domatesler doğrayıp birer tane kapak olarak kapatın
tencereye dizinkısık ateşte pişirin tavada yağ ve sarımsağı çevirin sonra limon suyu ekleyin bu sosu tencereye dökün 2dakika da böyle piştikten sonra ocağın altını kapatınkapağı açmadan dinlendirin sonrada afiyetle yiyin
bu dolma diğer dolmalara fark atıcak yapımı biraz zahmetli ama çok güzel ve lezzetliumarım anlatabilmişimdirha birde unutmadan teflon değilde çelik tencere kullanırsanız daha iyi olur dolmaların çelik tencerede daha güzel olduğunu düşünüyorumtabi benim fikrim

Alıntı Yaparak Cevapla