Konu
:
Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?
Yalnız Mesajı Göster
Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?
iç malzameler;
kıyma
soğan
pirinç
biber salçası
domaetes salçası
maydonoz
nane,kırmızı biber,pul biber,tuz,
sıvıyağ
büyük boy pırasa
sosu;sıvıyağ,sarımsak,limonsuyu
yapılışı şöyle;
arkadaşlar yemeklerimde ölçü kullanmadığım için ,ölçü veremedim
soğanları çok küçük doğrayıp iç malzemeyi iyice yoğurun
burda dikkat etmeniz gereken pirincin fazla olmaması
mesela yarım kilo kıymaya yarım su bardağı pirinç kullanmanız gerekiyor
bir tencerede su kaynatın
pırasaları 7 cm şeklinde kesin
kaynar suya atıp 30 saniye bekletip hemen çıkartın
(pırasanın yumuşaması için fazla bekletmeyin parçalanır )parmağınızla pırasanın içini iterek bir taraftan da doldurun
2 ucuna iç malzemenin çıkmaması için küçük domatesler doğrayıp birer tane kapak olarak kapatın
tencereye dizin
kısık ateşte pişirin
tavada yağ ve sarımsağı çevirin sonra limon suyu ekleyin
bu sosu tencereye dökün 2dakika da böyle piştikten sonra ocağın altını kapatın
kapağı açmadan dinlendirin sonrada afiyetle yiyin
bu dolma diğer dolmalara fark atıcak yapımı biraz zahmetli ama çok güzel ve lezzetli
umarım anlatabilmişimdir
ha birde unutmadan teflon değilde çelik tencere kullanırsanız daha iyi olur
dolmaların çelik tencerede daha güzel olduğunu düşünüyorum
tabi benim fikrim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul