Yalnız Mesajı Göster

Lor Peynirli Su Böreği

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Su Böreği





İkbal Gürpınar'ın mutfağından leziz bir tarif


Malzemeler


6 adet yumurta


1 çay bardağı sıvı yağ


Aldığı kadar un


200 gr tereyağı


İçi için


1 kase lor peyniri


Yarım demet maydanoz


Hazırlanışı


Yumurtalar, sıvı yağ ve aldığı kadar un derince bir kapta yoğrulur Hamur 6 adet bezeye ayrılarak yufkalar açılır Genişçe bir tencerede tuzlu su kaynatılır Diğer bir tencerede soğuk su bulundurulur Açılan yufkalar 4'e kesilerek önce kaynar suya ardından soğuk suya batırılarak yağlanmış bir tepsiye dizilir, bir kat tamamlandıktan sonra erimiş tereyağı gezdirilir Yufkalar 3 kat aralarına tereyağı serpilerek aynı şekilde dizilir Ortaya maydanozlu lor serpilerek 3 kat yufka daha dizilir Ocakta tepsimiz çevire çevire pişirilir Alt üst yapılarak diğer yanı da pişirilir Dilimlenerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla