Konu
:
Şeritli Burma Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Şeritli Burma Poğaça
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeritli Burma Poğaça
Malzemeler
2 su bardağı süt (ılık olacak)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
1
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5
5 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
Arasına sürmek için:
125 gr
Yarım paket tereyağı
Burma poğaçanın yapılışı
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın
Bu işlemi yaparken un serpmeyin
Hamurun zemini tutması gerekiyor
Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm
aralıklarla kesin
Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün
Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor
Birde erimiş tereyağı olmasın
Yağın hamurun üzerinde kalması lazım
Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün
Bir ucu hamurun altına sıkıştırın
Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın
Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin
Tepsi mayası gelene kadar bekleyin
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul