Konu
:
Haşhaşlı Susamlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Susamlı Ekmek
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Susamlı Ekmek
Malzemeler
1 su bardağı + 1/3 su bardağı su
1 su bardağı tam buğday unu
2
5 su bardağı normal un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı kavrulmuş mavi haşhaş
Yapılışı
Su, şeker, tuz ve yağı makinanın haznesine koyun
Üzerine un ve mayayı da ilave edip, makinayı çalıştırın
Çok cıvık olursa biraz un, katı olursa biraz su koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz
İlk sinyal sesinin ardından susam ve haşhaşı ekleyin
Süre bittiğinde ekmeğimiz hazır
Aynı malzemelerle elinizde yoğurarakta ekmek yapabilirsiniz
Yalnız mayalandırma aşamalarına dikkat etmeniz lazım
Susamlar ekmeğin içinde nasılsa görünmez olmuştu
Sanırım ıslanıp şişti ve rengi açıldı
Bende daha benek benek durmasını hayal etmiştim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul