Yalnız Mesajı Göster

Ballı Tarifler

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tarifler



BALLI VE CEVİZLİ PASTA


Malzemeler:


Pandispanya için:


- 5 Adet yumurta


- Yarım su bardağı tozşeker


- Yaklaşık 1 su bardağı un


- Yarım çay bardağı eritilmiş margarin


- 1 Adet limon kabuğu rendesi


- Yarım çay kaşığı vanilya


İç malzemesi için:


- 1 Büyük kutu hazır krem şanti


- 2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi


- 2 Adet muz


- 1 Çay bardağı bal


- 2 Kare paket çikolata



Yapılışı:


- Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın


- Unu azar azar ilave edip karıştırın


- Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin


- Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin


- Soğumaya bırakın


- Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın


- Muzları dilimleyin


- Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin


- Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin


- Tekrar krem şantiyle kaplayın


- Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin


- İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin


- Krem şanti ile kaplayın


- Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün


- Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin


- Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla