Yalnız Mesajı Göster

Ballı Tarifler

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tarifler



BALLI GEVREK


Malzemeler:

-1 Su bardağı tozşeker

-1 Su bardağı su

-14 Çorba kaşığı margarin

-5 Çorba kaşığı bal

-1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi

-1 Su bardağı iri dövülmüş fındık

-1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz

-1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği


Yapılışı:

-Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın

-Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın

-Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın

-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin

-Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin

-Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla