Konu
:
Ballı Tarifler
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Tarifler
08-03-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Tarifler
BALLI GEVREK
Malzemeler:
-1 Su bardağı tozşeker
-1 Su bardağı su
-14 Çorba kaşığı margarin
-5 Çorba kaşığı bal
-1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
-1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
-1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
Yapılışı:
-Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın
Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın
-Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin
Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın
-Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın
-Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
-Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin
-Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul