Konu: Brovni
Yalnız Mesajı Göster

Brovni

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brovni



Brovni

Daha önceden sitede tarifini verdiğim ıslak kekin ölçülerini 1/4 oranında azaltarak, sufle kaplarına döktüm ve beş tane kekim oldu Kekleri fotoğraflarken üzerlerine dondurma ve antep fıstığının ne kadar yakışacağını düşündüm Aklımdan geçenler dua yerine geçmiş olmalı ki akşam keklerimi tam hayalimdeki gibi dondurma ve antep fıstığı ile fotoğraflayabildim


(5 kişilik)

MALZEMELER

1 yumurta

1/2 su bardağı şeker

1/2 su bardağı süt

1/2 paket vanilya

kakao

1/4 su bardağı sıvıyağ

--

2,5 yemek kaşığı un

1/2 paket kabartma tozu


YAPILIŞI

Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler çırpılıp yarım su bardağı kadarı ayrılır Un ve kabartma tozu da eklendikten sonra yağlanmış sufle kaplarına dökülüp fırına verilir 170 derecede 45 dakika pişirilir Kekler fırından çıktıktan sonra üzerlerine önceden ayırılan sos dökülür

mmmmmmmmmmmmşimdiden ağzım sulandı

Alıntı Yaparak Cevapla