Konu
:
Brovni
Yalnız Mesajı Göster
Brovni
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brovni
Brovni
Daha önceden sitede tarifini verdiğim ıslak kekin ölçülerini 1/4 oranında azaltarak, sufle kaplarına döktüm ve beş tane kekim oldu
Kekleri fotoğraflarken üzerlerine dondurma ve antep fıstığının ne kadar yakışacağını düşündüm
Aklımdan geçenler dua yerine geçmiş olmalı ki akşam keklerimi tam hayalimdeki gibi dondurma ve antep fıstığı ile fotoğraflayabildim
(5 kişilik)
MALZEMELER
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
kakao
1/4 su bardağı sıvıyağ
--
2,5 yemek kaşığı un
1/2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler çırpılıp yarım su bardağı kadarı ayrılır
Un ve kabartma tozu da eklendikten sonra yağlanmış sufle kaplarına dökülüp fırına verilir
170 derecede 45 dakika pişirilir
Kekler fırından çıktıktan sonra üzerlerine önceden ayırılan sos dökülür
mmmmmmmmmmmm
şimdiden ağzım sulandı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul