Konu
:
Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç....
Yalnız Mesajı Göster
Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç....
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç....
Güllaç’ın Malzemeleri:
* Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
* 3 kilo süt
* 750 gr toz şeker
* 250 gr rendelenmiş ceviz içi
* 250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
* 100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)
* nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)
Güllaç’ın Yapılışı:
İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır
Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır
Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir
3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir
Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir
Süsleme yapılarak servise hazırlanır
Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz
Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır
Afiyet olsun
Lezzetli Güllaç’ı yaptıktan sonra, tadına bakacak olanlardan yorumları paylaşsın olur mu?
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul