Yalnız Mesajı Göster

Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan)



malzemeler

400 gr baklavalık yufka(ortalama bir paketin yarısı 15 yufkadan)
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
250 gr tereyağı
üç çorba kaşığı dövülmüş ceviz
üç çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu



yapılışı:

*bir su bardağı sütü ocağa koyun irmiği ekleyin karıştıra karıştıra pişirin koyulaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın

*ayrı bir yerde tereyağını eritin

*3 yufkayı serin üzerine erittiğini tereyağından üç dört yemek kaşığı dökün yayın

*15 yufka olana kadar bu şekilde yapın 2-3 yufka serin tereyağlayın

*7-8 cm lik kareler olacak şekilde üst üste koyduğunuz yufkaları kesin

*ortalarına bir tatlı kaşığı muhallebiden bir çay kaşığı cevizden koyun kareydi zaten üçgen (muska) olacak şekilde kapatın (kenarları açık kalacak yapışmayacak)

*bu şekilde yağlanmış tepside sıralananacak (benim 20 tane çıktı)

*kalan tereyağını üzerlerine dökün

*önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın( 15-20 dk pişirin ama sık sık bakın çabuk pişiyor yufkalar zar gibi ince)

*tatlıyı fırına atınca 2 su bardağı şeker 2 su bardağı sudan şerbet yapın yarım limon sıkın tatlı pişene kadar ılınacak şerbet

*şöbiyet pişince üzeri biraz kızarıyor alın fırından 5-10 dk ılınsın hem şerbet hem tatlı ılık olacak

*şerbeti tatlının her tarafına dökün

*soğuyunca servis tabağına alın dövülmüş antep fıstığıyla süsleyin

not: malzemelerin bazıları göz kararı tahmini koydum ceviz fıstık yağ gibi
ayrıntılı anlatmaya çalıştım aslında çok basit bir tatlı ve leziz kısa sürede oluyor

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla