Konu
:
Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan)
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan)
08-03-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Şöbiyet(Baklavalık Yufkadan)
malzemeler
400 gr baklavalık yufka(ortalama bir paketin yarısı 15 yufkadan)
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı irmik
250 gr tereyağı
üç çorba kaşığı dövülmüş ceviz
üç çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı
şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu
yapılışı:
*bir su bardağı sütü ocağa koyun irmiği ekleyin karıştıra karıştıra pişirin koyulaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın
*ayrı bir yerde tereyağını eritin
*3 yufkayı serin üzerine erittiğini tereyağından üç dört yemek kaşığı dökün yayın
*15 yufka olana kadar bu şekilde yapın
2-3 yufka serin tereyağlayın
*7-8 cm lik kareler olacak şekilde üst üste koyduğunuz yufkaları kesin
*ortalarına bir tatlı kaşığı muhallebiden bir çay kaşığı cevizden koyun
kareydi zaten üçgen (muska) olacak şekilde kapatın (kenarları açık kalacak yapışmayacak)
*bu şekilde yağlanmış tepside sıralananacak (benim 20 tane çıktı)
*kalan tereyağını üzerlerine dökün
*önceden ısıtılmış 200 derece fırına atın( 15-20 dk pişirin ama sık sık bakın çabuk pişiyor yufkalar zar gibi ince)
*tatlıyı fırına atınca 2 su bardağı şeker 2 su bardağı sudan şerbet yapın yarım limon sıkın
tatlı pişene kadar ılınacak şerbet
*şöbiyet pişince üzeri biraz kızarıyor alın fırından 5-10 dk ılınsın
hem şerbet hem tatlı ılık olacak
*şerbeti tatlının her tarafına dökün
*soğuyunca servis tabağına alın
dövülmüş antep fıstığıyla süsleyin
not: malzemelerin bazıları göz kararı tahmini koydum ceviz fıstık yağ gibi
ayrıntılı anlatmaya çalıştım aslında çok basit bir tatlı ve leziz kısa sürede oluyor
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul