08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Görmeden Sevmenin Zirvesi Üveys...
sen gibi SEVEMEZ Kİ hiç kimse
Sen gibi kimse gelmedi bu aleme
Sen gibi kimse gelmez de 
ÜVEYS canlar canı ÜVEYS
Görmeden sevmenin zirvesine çıkmış
Yemen illerinin Veysel Karani'si 
Aşkını tarif ediyorum diyemem Senin aşkını tarif etmeye benim gücüm yetmez Hayran kaldım yüreğine 
Görmeden sevmenin zirvesine varan canlar canı ÜVEYS 
Hasta annenden başka kimin vardı senin  Dünya gözüyle göremedi seni biriciğin,cennetin
Yemen illerinin garip çobanı canlar canı ÜVEYSS 
Anneciğini doktara götürmenle başladı aşkın senin  doktara verecek paran bile yoktu  sırtındaki cüppeni çıkarıp verdin 
Gözü gönlü varlığa tok bir garip çoban ÜVEYSS 
Koyunlarla olan halin bile bambaşka 
Sanki sen koyunları gütmüyorsun da; ruhunun şefkat kollarıyla onları sarıyorsun  Yemen illerinin VEYSEL KARANİSİ 
Yokluğun babası sensin  açlıktan hıçkıran minik yavruya uzattığın sıcak ekmeğin kokusu buralara ulaşıyor sanki 
Anneciğini doktora götürdüğnde duymuştun peygamberin ismini  O anda sanki MECNUN oldun  MUHAMMED ismi(S A V)yüreğini öyle bir titretti ki  dilinden hiç düşürmez oldun Üveys oluşunu bile unuttun  Gördüğün herkese ONDAN bahsediyorsun 
Aşk ki;seni senden uzak etti 
Aşk ki; seni MUHAMMED'E (s a v) doSt eyledi 
Aşk ki; seni yemen illerinin VEYSEL KARANİSİ seçti 
VEE aşkın ki; rabbin huzurunda duası mutlak kabul olunan kul eyledi  
Sevgililer sevgilisinin sevgilisi ÜVEYSS 
Efendimizin yanından gelen bir atlıya
"PEYGAMBER BANA SELAM GÖNDERDİ Mİ?"deyişin çıkmıyor aklımdan 
O'nun bir SELAMI senin için cihandaki herşeye bedel  yüreğin hasretle kavrulurken bilemedin ki;
dünya gözüyle vuslat yok sana 
Şimdi gözyaşı döksün senin için dağlar taşlar  canımın canı üveyss
ne mübarek bir evlatsın ki;aşk ile SEN SENDEN OLDUN,KENDİNİ UNUTTUNDA anneciğin razı olmadığı için peygamberi göremiyorsun  sen gibi varmı bir tane daha CANLAR CANI ÜVEYS 
Birgün zarif sesinle ""anneciğim peygamberi görmeye gideyim mi?""dedin de
üveysin'den ayrılmak istemeyen annentitrek sesiyle""üveys beni kime bırakıyorsun ,yavrum""deyince sen yine hüznünü kalbine gömdün  gözyaşların kan oldu aktı içine 
GÖRMEDEN SEVMENİN ZİRVESİNE ULAŞAN CANLAR CANI ÜVEYSS  bize de dua et,ne olur biz de aşkın hasına ulaşalım  öylesine kalbini O'NA bağlamışsın ki  sevdan seni bırakmadı biran bile vazgeçmedin çok sevdiğinden
Birgün tekrardan ağlamaklı bir sesle""anne ne olur birkerecik bırakta peygamberi göreyim""dedinde şefkatli anneciğinin yüreği dayanamadı buna 
heyecanlı sesle ""GİT ÜVEYS;GİT EVLADIM, benden de SELAM götür peygambere  ama ne olur kalma hemen dön ÜVEYSSS oğlum,dedi 
Üveysin yanmış,kebab olmuş yüreği dayanır mı?  bu hasrete artık  kuş olduda uçtu sanki  ÜVEYS tıpkı bir ÜVEYİK KUŞU oldu  hasreti vuslata döndürmek için çölleri geçti aşkının hızıyla  nura koşan ayaklarının bastığı yerler GÜL oldu ,gül gibi koktu  çöller can buldu misk kokan ayaklarında  canlar canı üveys coşkun ırmaklar gibi aktı bir anda 
ÜVEYSS görmeden sevmenin zirvesi;sen gibi var mı bir can daha bu cihanda 
Peygamber hasretinden yandıkça yandın  ve bastın ayağını
çok sevdiğin topraklara  eğildin kapısının eşiğini öptün defalarca  gözyaşlarını bıraktın inci gibi sevgilinin toprağına  kalbin sanki yayından fırlayacak ok gibi  üstünü başını düzelttin EN SEVGİLİ seni görecek sanıyordun  kapısını tıklatın ,elinle yüreğini tutarak  kapının yarım açılışı seni heyecanlandırdı hemencecik edeple kenara çekildin
"ben peygamberi görmeye geldim ",dedin titreyen sesinle  ne yazık ki peygamber sefere çıkmış vuslata eremedin,hasreti dindiremedin üveyss  şimdi ağlasın senin için dağlar,taşlar 
oysa anacığın izin verseydi peygamber birgün sonra seferden dönecekti görecektin sevgililer sevgilisini 
"yemen'den garip bir çoban geldi sizi görmeye ,selam söyledi deyin dedin ve anacığının izni olmadığı için kalamadın 
sen ki,böylesine özlemle yandığın halde anne sözünü dinledin ve geri döndün  anneciğine sırt çevirmedin,bu zamanki gençler olarak annelerimizi nasıl üzüyorsun bir bilsen,bu halimizle bizi sevmezsin ki sen şimdi dağlar,taşlar saygısızlığa ateş saçıyor,bulutlar buyüzden yağmur göndermiyor  yanalım ki halimize hemde nasıl yanmak  halimiz içler acısı ÜVEYSS görmeden sevmenin zirvesini yapmış canlar canı üveyss
Arayı arayı bulsam izini,
izinin tozunu sürsem yüzüme  dedinde yollara düştün yine  vuslat sana sırtını döndü bu dünyada üveyss  kavuşamadan göçmüş gül kokulu MUHAMMEDD(s a v)
Medine'ye varamadım gül kokusu alamadım
ben RASULE doyamadımm
yaralıyam,yaralıyam,yaralıyammm 
şimdi paramparça olsun dağlar,taşlar 
hiçbir vuslat ;vuslat olamaz artık 
SEN, görmeden sevmenin zirvesi üveys
SEN,anne hatırını sayan
SEN,peygamber aşkıyla yanan
SEN,emanetin kutlu sahibi  canlar canı şerefli çoban
                                                Y EMEN'İN garip çobanı
                                           şimdi görmeden RESUL AŞKIYLA yanmayı hissettir bize 
Ben seni çokkkk sevdim gönlümde taht kuran ÜVEYSSS 
05 10 07 Pınar Önalan

|
|
|