Yalnız Mesajı Göster

Lozan Antlasmasinin Bilinmeyen 129.Cu Maddesi

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Lozan Antlasmasinin Bilinmeyen 129.Cu Maddesi

Alıntı:

llfatihll´isimli üyeden Alıntı

Güzel bir konuya değinmişsin de

Çanakkale'deki Türk şehitliğinin (daha doğrusu "Osmanlı şehitliği"nin)

bu ne demek ?

Osmanlı kimdi ?

Ermenimiydi ?

Arapmıydı ?

Avrupalımıydı ?

Çanakkale Türk Şehitliğidir bunun daha doğrusu felanı filanı yok Osmanlı ile Türkü ayırır gibi saçma sapan not düşmen senin bu yazıyı ne amaçla yazdığınıda düşündürmeye başladı beni Büyük bir devlet adamımız bir zamanlar demiştiki "Eğer Amerika benim liderimi sevmiyorsa, eğer Avrupa benim liderimi sevmiyorsa , eğer yahudiler benim liderimi sevmiyorsa işte o benim liderimdir Çünkü onlar bana milletime faydası dokunacak insanı sevmezler Bu millet siz sevsenizde sevmesenizde Türk milletidir Osmanlı da Türk oğlu Türk'tür

Osmanlıyı sadece Türk soyuyla çerçevelemek , ancak Osmanlıyı küçültür Eğer Osmanlı tarihi okunursa hangi milletlerden oluştuğu ve bütün bu milletlerin Osmanlı İmparatorluğu şemsiyesi altında hayatlarını idame ettirdiklerini görebiliriz

Çanakkale'de ki şehitliğin adının Osmanlı Şehitliği olarak yazılmasının tek sebebi olabilir Bu sebep de Çanakkale Savaşını yedi düvele karşı Osmanlı askerleri yapmıştır Orada da her ırktan Osmanlı mensubu şehit düşmüştür Bunun böyle bilinmesinin ve söylenmesinin altında ne gibi bir sinsilik olabilir ki Gerçekler böyledir

Şimdiki devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyetidir ve bu cumhuriyete mensup herkes , hangi ırktan olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır Bu da asla üstü örtülemeyecek kadar gerçektir

İşin en tuhafı kendilerini ırkçı kıvamında Türkçü kabul edenler yakın tarihimizde bu aziz Millete çok büyük haksızlıklar yapmışlardır Bunlardan birisi de Lozan Antlaşması ve içeriğidir Bu da ayrı bir tartışma konusudur

Alıntı Yaparak Cevapla