Konu
:
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
08-02-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
OSMANLI YEMEKLERİ
Fatih Sultan Mehmet'in babası 2
Sultan Murat zamanına kadar gerek halk sofralarında gerek saray sofralarında yemek düzeni çok sade çeşitler de çok azdı
Osmanlı mutfağının gelişip oluşması ancak 2
Murat döneminden sonra başlıyor
Osmanlı yemekleri biliyorsunuz her zaman sofraların baş tacı olan çorbalarla başlıyor
Sağlıklı yemeklerin birincisi kabul edilen çorbalar et suyu tavuk suyu yoğurt; balık çorbaları da balık suyu ile zenginleştiriliyor ve pirinç bulgur tarhana unu kuru ve taze sebzeler ve sebze kökleriyle kaynatılarak yapılıyor
Ve adeta mideleri kendinden sonra gelecek yiyeceklere hazırlamak ve hazmettirmek için görevlenmiş sayılıyor
Düğün çorbası yoğurt çorbası tarhana çorbası yayla çorbası ön sıralarda tutuluyor her zaman ve özellikle kuşluk yemeklerinin en hoşa giden çorbaları sayılıyor
Sofraların temel yemeği olarak çorba ve ekmek öne alındığına göre çorbaların lezzeti ve sağlıklı içeriği olması elbette gerekliydi
Çorba konusu yazıya dökülmeye başlandığında sonu kolay kolay gelmiyor
O dönemlerin hamarat hanımları sadece çorba isimlerini sıralamaya kalktıkları zaman çorba türlerinin sayısı yüzü kolay kolay geçiyor
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul