Konu
:
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
08-02-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
PİLAVLARA GELİNCE
Et yemeklerinin çoğuna kuru fasulye gibi kurutulmuş sebzelerin hemen hepsine eşlik eden pilav türleri yalnız pirinç değil bulgurla ve kuskuslu da yapılır
Sade pilav domatesli pilav bademli fıstıklı üzümlü bezelyeli patlıcanlı tavuklu türleri vardır
Bu çeşitli yemekler Osmanlı mutfağında özellikle saray mutfaklarında doğmuştur
Pirinç pilavları değişik pirinç türlerine göre yapılır
Düğünlerde zerdeyle birlikte ikram edilir
Yalnız Osmanlının değil Türklerin tümünün vazgeçilmez yemeklerinin başında gelir pilav
Meraklı Osmanlı hanımları 27 çeşit pirinç pilavı yapıyorlardı mutfaklarında
Aside beyinli bezelyeli domatesli düğün pilavı lapa patlıcanlı pilav sade salma şehriyeli tavuklu ve daha da neler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul