Yalnız Mesajı Göster

Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler

Eski 08-02-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler



PİLAVLARA GELİNCE

Et yemeklerinin çoğuna kuru fasulye gibi kurutulmuş sebzelerin hemen hepsine eşlik eden pilav türleri yalnız pirinç değil bulgurla ve kuskuslu da yapılırSade pilav domatesli pilav bademli fıstıklı üzümlü bezelyeli patlıcanlı tavuklu türleri vardırBu çeşitli yemekler Osmanlı mutfağında özellikle saray mutfaklarında doğmuştur

Pirinç pilavları değişik pirinç türlerine göre yapılırDüğünlerde zerdeyle birlikte ikram edilirYalnız Osmanlının değil Türklerin tümünün vazgeçilmez yemeklerinin başında gelir pilavMeraklı Osmanlı hanımları 27 çeşit pirinç pilavı yapıyorlardı mutfaklarındaAside beyinli bezelyeli domatesli düğün pilavı lapa patlıcanlı pilav sade salma şehriyeli tavuklu ve daha da neler

Alıntı Yaparak Cevapla