Konu
:
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
08-02-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Osmanli Mutfagi Hakkinda Genel Bilgiler
YA HAMUR İŞLERİ
Tükenmez bir konu olan Osmanlı mutfağının hamur işleri börekler ve hamur tatlıları olarak ikiye ayrılır
Börekler sıcak yemektir genelde
Fırında yapılır ya da tavada pişirilir
Hamur arasına konulan malzeme ise kıyma çeşitli peynirler ve ıspanaktır
Ramazan sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir börekler
O zamanlar börek yufkaları da evlerde yapılıyordu
Oklava ile açılan hamurlarla
Evin özel ekmek fırını yoksa tepsiler üstü örtülü olarak çarşı fırınına gönderilirdi
Bu böreklerin adı tepsi böreğiydi
Tava böreklerinin en güzeli sigara böreğiydi
İçi kaşar peyniri rendesiyle doldurulan sigara börekleri kızartılır içkili sofraların pek hoşuna giderdi
Genelde peynir ıspanak kıyma sütle yapılan börekler bazen tek yemek olarak bile (ama yanında mutlaka ayranla) o sofraların doyurucu yemeği oluyordu
Hoşaf da özellikle ramazanın sahur yemeklerinde sofraya gelirdi
Ya da tükenmez adlı meyve sularından evde yapılan o harika içecekle yenirdi
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul