08-02-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua’Mdır…
Öyle dualar ettim ki ben  İçinde geçen kelimeler korktu duamdan,heceler korktu,harfler korktu  Ben korkmadım  Her şeye rağmen ettim o duaları  Arayışım öyle bir raddeye gelmişti ki gönlümdeki sahra öyle ulaşılmaz boyutlara ulaşmıştı ki her hücrem,her zerrem su diye haykırıyordu  Duam,arzum su değildi ama ve kelimelerimin korkusu da bundandı  `ALLAH;ım,nasıl bir çölüm şimdi ben ki her yağmur damlasını daha bağrıma düşmeden,kurutuyorum  ’
Çöldüm belki de artık  Gözyaşlarımı daha kaynağındayken kurutmuştum belki  Hani duygusuzlar gibi sanki  Yağmur da yetmiyordu artık ya da beni temizlemeye yetecek kadar yağmur semadan gelmiyordu meleklerle  Ama duam yağmur da değildi artık 
Karanlık dünyamda kararmış bir yürekle durgun bir hayat yaşıyordum  Canıma tak eden buydu  Ne az biraz su yetiyordu ne de bulutların arkasındaki ay ışığı  
Öyle bir şey istiyordum ki beni tertemiz bir yürekle yeryüzüne indirenden asla istenmemesi gerektiği aşikardı  Ne mantığa ne de duygulara uymuyordu  Uygunsuzdu bu yüzden  Muhtemel o ki korkutuculuğu da bundandı  
Öyle ki dualar birinden birine uyanlardan olmuştu,olması gerekirdi hep 
Bir çocuktum  İsyan olacağını hiç düşünmedim  Beni ve ışığı yaradandan dert istedim öyle ki adını bela koyarak istedim  Titredim,sancılar sardı her bir yanımı,cümlenin yarısında soluk almak istedim yapamadım 
Tek solukta edilmesi gereken bir duaydı yoksa eden geri dönebilirdi,eden ki bendim  Geri dönüşlere tahammülüm yoktu öznesi bensem  Yüreğimdeki karanlığa sebep arayanlar belki de ilk bu özelliğimi fark ederlerdi  Yoktu dönüşlerim işte  İnattı belki de diğer adı bu huyun  Ama vardı işte bünyemde acı olan ki bilerek ve isteyerek barındırıyordum bünyemde  
Ah 
İşte ben bu yüzden karanlıktaydım  Ama öyle bir sefildim ki bundan şikayet etmedim kendime  Ta ki durgunluk bataklığına düşene kadar  Sevmiyordum durmayı  Hele ki manevi durgunluğu  İniş-çıkışlara vurgundum ben  hareketi seviyordum  Ve dahi korkuyordum  Çünkü geçmişim durgunluklardan sonra ki DÜŞÜŞlerle doluydu Ve her düşüşün daha beteri olabileceğini yaşayarak öğrendim ben 
Bu yüzden ettim o duayı
|
|
|
|