08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yakarış (!)
Bir avuç ateşböceği uçuruver ne olur zifiri yüreklerimize Kararan günlerimize, gecelerimize 
Ve 'ne olursan ol gel! ' diyen aşıkların hürmetine, ne olur affeyle 
Seni aradım durdum gönüllerin yalnızlığında çöllerinin, menzilsiz yollarında ve bir katre rahmetine muhtaç toprağımda Ah perde, ah şahdamarım  Şefkatinin gölgesine sığınıyorum Ya Rab!
Hiçliğin zerresinde kavrulmaya can attığım demdir Vedûdsun  İltifatına muhtacız Ya Rab
Tenezzül buyur kulunun münacatına
Dua dua açılırmış sana giden kapılar Hüzünlü bir sonbahar günü kapında yalvarmaya geldim Senden korkum nâr değil, kaybetme korkusudur Dostu, en sevgiliyi, sıla-i rahimi, cânânı, canda kaybetme korkusu 
Umudumsa rızan: 'İlahi ente maksudi  '
Yüreklerimiz ezik Ya Rab Yüzümüz yerde Kaldırıp başımızı sonsuzluğa bakmaya yüzümüz yok 
Layık olamadık Pişmanlığın dehlizlerinde boğuluyorken ağlayamadık, derinden sessizce 
Zayıf iradelerimizle, alacakaranlık yüreklerimizle bir damla gözyaşı getirebilseydik yürekten, ihlas adına
Biliyorum pişmanlıklara delil kabul ederdin 
Yüreğin zayıf noktalarında mahkum olduk nefsimize
Ya Rab çıkar kelepçelerini o aleyhillânenin 
Çıkar ne olur, dostlarının hatırına
Azad et Ya Rab şüphelerin oyuncağı olmuş aklın nezarethanesinden
Kutlu sevdanın gül kokusundan doya doya içir sinelerimize
Diri meyyitler gibi değil, sırat-ı müstakim üzerinde günahlardan nurunla yıkanmış olarak yürümeyi nasib eyle
Şehirler, evler mezar oldu Ya Rab Her evden ceset kokuları yükseliyor semaya
Bedenler değil, ruhlar ölü Bize nurunla dirilmeyi nasib eyle
Biz sanemler inşa ettik yüreklerimizde gökdelenler boyu
Biz yeryüzü tanrılarının eteğini öptük Dizboyu battık çirkefine alemin
Sahte dostları, riyakar aşkları çarparak yüzüne insanlığın, sana koşmayı nasib eyle
Tevbe kapılarının ardına değin açıldığı ve meleklerin kanatlarıyla yeryüzüne kapandığı günlerin rahmetinde yüzmekteyken, ebed aşkını gönüllerimize nakşet
İşte can pazarında canımızı satmaktayız, bir iltifatın uğruna 
Gülistanında renksiz, kokusuz bir yaprak olmayı çok görme
Yüce kapında kıtmir olanlardan eyle
Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor
Duaları semadan çevrilmeyenler adına, geceleri nurlarıyla sabahlara çevirenler adına, samimiyeti nakış nakış ömür gergefine işleyenler adına, tevbe ediyor, af diliyoruz dualarımızla 
'Ya Rabbi  Ben pişmanım 
Ben pişmanım 
|
|
|