08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebu Saîd El-Kassâb Hazretleri
Yusuf Nebhânî hazretlerinin, Câmiu Kerâmâti’l-Evliya kitabında anlatıldığına göre, Taberistan’da zalim bir vali vardı Halkın malına ve namusuna saldırmaktan çekinmezdi Bir gün yaşlı bir kadın ağlayarak büyük velî Ebu Saîd el-Kassâb hazretlerinin yanına geldi ve dedi ki:
“SEN KABRİSTANA GİT! ”
“Ey Şeyh, bana yardım et! Benim iffetli güzel bir kızım var Şu zalim adamın ona musallat olmasından endişe ediyorum Sana geldim ki, belki dua edersin de Allah’ın izniyle onun şerrini bizden uzaklaştırırsın! ”
Ebu Saîd el-Kassâb hazretleri biraz düşündükten sonra, başını kaldırarak dedi ki:
“Ey kadın, diriler içinde duası makbul pek kimse kalmadı Sen kabristana git, orada senin ihtiyacına cevap verecek birini bulacaksın! ”
Kadıncağız da kabristana gitti Orada güzel yüzlü, güzel elbiseli ve hoş kokulu genç bir adamla karşılaştı Adam kadının hâlini sordu O da olanları anlattı Adam dedi ki:
“Sen Şeyh Ebu Saîd’e dön de sana dua ediversin Çünkü onun duası makbuldür  ”
Bunun üzerine yaşlı kadın şöyle dertlendi:
“Diriler beni ölülere, ölüler de dirilere havale ediyor!  Biri de bana yardımcı olmuyor Ya ben şimdi kime gideyim? ”
“Sen dön de o zata git Senin ihtiyacın onun duasıyla gerçekleşecek  ”
Kadın dönüp geldi, durumu Ebu Saîd hazretlerine haber verdi O ise düşünceli bir halde başını eğdi ve ter içinde kaldı Peşinden bir çığlık atarak yüzüstü kapandı O sırada çevreye şöyle bir haber yayıldı:
BOYNU KIRILARAK ÖLMÜŞ! 
“Zalim vali atına binip o ihtiyar kadının evine doğru giderken, at tökezleyip yere düşmüş, valinin boynu kırılıp ölmüş!”
Daha sonra Ebu Saîd hazretlerine;
“Neden önce kadının ihtiyacına karşılık vermedin de onu mezarlığa gönderdin?” diye sordular O da şu cevabı verdi:
“O zalimin benim bedduamla ölmesini hoş görmemiştim Bunun için onu kardeşim Hızır aleyhisselâma havale etmiştim O ise kadını bana göndermekle o zalime beddua etmenin caiz olduğunu göstermiş oldu  ”
|
|
|