Yalnız Mesajı Göster

İbrâhim Hakkı Erzurûmî

Eski 08-02-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

İbrâhim Hakkı Erzurûmî

Mevlam razı olsun abimiz,ellerinize sağlık,sizde kıymetli zamanlarınızı ilim ve irfan için harcayıp bizlerin ve tüm kardeşlerinizin istifadesine sunuyorsunuz,tüm kardeşlerimizin bu değerli büyüklerimizi tanımaya ihtiyacı var hayatlarını okurken bile öyle etkileniyoruz ki ahlakımıza bile yansıyor onların davranışları ve kendi hatalarımızı düzeltmek için ışık oluyor bizlere

Değerli büyüğümüzün özellikle bedir yayınevinden çıkan MARİFETNAME eseri gerek zahiri ilimler gerekse batıni ilimler ve bu ilimler ile ilgili tüm şiirlerinin manalarıyla şerh edilmiş hali

Kütüphanelerin baş köşelerinde mutlaka olması gereken bir büyük kitap, içindeki ilimler ise dem dem okuyacağmız ilimler, bir dem gelir Marifetullah okunur tahsil edilir,bir dem gelir Muhabbetullah okunur tahsil edilir

Özellikle varlık içinde ne yapacağını bilemeyen zenginliğin şükürsüzlüğü ve sarhoşluğu içinde kıvranan kişilerin bu değerli eseri ellerinden düşürmemesi gerektiğine inanıyorum
Hakkiki zenginliğin Muhabbetullah ve Marifetullah ilimleri ile dolmak olduğunu Allah CCaşkıyla yüreklerin nasıl yanması gerektiğini damla damla damarlara ilaç gibi enjekte eden çok kıymetli bir eser
Onun gibi çok kıymetli bir büyüğümü anlatmak bana düşmez ama Mevlama sonsuz şükürler olsun ki tanımamı, eserlerini okuyabilmemi nasip etti
Farklı zamanlarda yaşasakta Marifetnamesini okurken sanki hep yanımda öğretmenim olarak bulunduğunu hissetmek ne kadar rahatlatıcı
Ömürlerini biz sonradan geleceklere kitaplarıyla yardım etmek için eser yazarak geçirmişler sadaka-i cariye olarak bu ilim kapılarını açık tutmuşlar

Mevlam gani gani razı olsun bu değerli hocamdan, O'nu en yüksek makamlara çıkarsın inşaallah

Alıntı Yaparak Cevapla