08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Benim, Affı Bol Rabbim Vardır
Benim, affı bol Rabbim vardır
Sâbit bin Eslem el-Benânî, Tâbiînin; zâhid, âbid ve müttekilerinden bir büyük zat idi Künyesi Ebû Muhammed’dir 737 (H 120) senesinde vefât etti
Basra’nın en büyük âlim ve râvilerinden olan el-Benânî hazretleri, hadîs ilminde sika, emîn, güvenilir ve îtimâd edilir bir âlimdir ve birçok Sahâbîden hadîs-i şerîf rivâyet etmiştir Enes bin Mâlik, Abdullah İbn-i Ömer bunlardandır
Bu mübarek zat, gecelerini ibâdetle geçirir ve çoluk çocuğuna; “Kalkın, Allahü teâlâya ibâdet edin Şunu hiç unutmayın ki, gece kalkıp ibâdet yapmak, kıyâmetin şiddet ve dehşetinden daha hafiftir” derdi NAMAZ, NAMAZ İLLE NAMAZ  
Hikmetli sözleri pek çoktur Buyurdu ki:
“Öyle insanlara yetiştim ki, çok namaz kılmaktan başlarını yastığa koyacak vakit bulamazlardı ”
“Yirmi yıl çok sıkı bir şekilde namaza kalktım Bütün bu yirmi yıl boyunca, onun nîmetini topladım ”
“Elli yıl, bütün gecelerimi ibâdetle geçirdim Her seher vakti şu duâyı yapardım: Allah’ım, kullarından birine, kabrinde namaz kılmayı nasîb edeceksen, o kulun ben olayım ”
“Kendisinde şu iki haslet bulunmayan kimse, diğer bütün hasletleri toplasa da, gerçek mânâda âbid (ibâdet eden) bir kul olamaz Bu iki özellik, namaz ve oruçtur Bunlar, o kulun et ve kanı mesâbesindedir ”
“Allahü teâlânın anıldığı yere dağlar kadar günah ile girseler, çıktıkları zaman üzerlerinde zerre kadar bir günah kalmaz (kul hakkı dışında) ”
BİR GENCİN GÜZEL SONU  
Sâbit bin Eslem hazretleri bir gün buyurdu ki:
“Sinirli bir gence, annesi sık sık öğüt verir ve; ‘Ey oğlum, senin için öyle bir gün vardır ki, sen hep o günü hatırla!’ derdi Oğlunun ölümü yaklaşınca, annesi üzerine kapanıp; ‘Ey Oğlum, seni bugün için ikaz ediyor, uyarıyordum’ dedi Oğlu; ‘Anneciğim, benim, magfireti, bağışlaması, affı ve ihsânı bol olan Rabbim vardır Bugün, o lütuf ve ihsânlarından birinden beni uzak tutmayacağına ümidim, tamdır’ diye cevap verdi  
Allahü teâlâ, o gence merhamet eyledi Çünkü Allahü teâlâ hakkında zannını iyi yaptı Yâni ‘O lütuf ve ihsân sâhibidir, bağışlayıcıdır’ diye kalben inanmıştı ”
|
|
|