08-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yahudi Kızın İbret Dersi
BİZİZ ABLA Kullanıcısından Alıntı
"BENİM MÜSLÜMAN OLMAYANLARDAN FARKIM NE!"
Ne Kendimi nede diger din kardeslerimin kendisini bu sekilde hesaba cekmesine razi olmam Bu biraz agir oldu  Farkimiz onlardan COK elhamdülillah Lakin diger sekillerde, buna benzer bir sual ile nefsi hesaba cekebiliriz  Mesela, bir müslüman olarak üzerimize düsünleri yapmaktamiyiz? Yaparken sevgi icinde yapabiliyormuyuz? Allah'in rizasini gözetiyormuyuz ve saire ve saire  
Bu paylasimi okurken, bundan 5 sene evvel gitmis oldugum Kur'an Kursu geldi aklima Siyer dersinde, bir hocamiz Hinduizmi karalamaya calisti  Bir 10 dakika dinledim, lakin sonra kendimi tutamadim Elimi kaldirdim ve söz hakki istedim, hamd olsun verdi Ilk önce baska 'din'leri karalamasi hos degildi Bu bizlerin o 'din'lere merakimizi daha cok artiracaktir/artar Bide ne kadar bilgilensik okadar faydali olacaktir bizler icin Bu tutumunu yanlis bulmustum, ve bunun yerine ISLAM'iyetin güzelliklerinden bash etmesini ve böylece kalplerimize akmasini rica ettim Hoca'dan Allah razi olsun, anlayisla karsiladi Bide hindiuzmin ineklere karsi olan saygisindan alayvari bir sekilde konustu Ozaman demistim, en azindan onlar INANC'larindan dolayi ineklere saygi gösteriyorlar, peki ya bizler?
|
|
|