Yalnız Mesajı Göster

Alimin Kıymeti

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alimin Kıymeti

Âlimin Kıymeti
İlim çok şerefli olup, Allahü teâlâya yakın olma vesilesidir Bütün ilimlerin başı Allah korkusudur Nitekim Allahü teâlâ buyuruyor ki: (Ancak âlim olanlar, Allahr17;dan korkar)

Allahü teâlâdan korkmanın alâmeti, ilmi arttıkça Allah'dan korkmaktır Sevgili Peygamberimiz, "İlmimi artır!" diye duada bulunmuştur Âlimin üstünlüğünü bildiren hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Bir kimse, bir âlimi sever, arada bir ziyaretine giderdi Allahü teâlâ, bir meleği insan şeklinde onun yoluna gönderdi Melek sordu:

- Nereye gidiyorsun?

- Filan âlimi ziyarete gidiyorum

- Bir yakınlığınız var mı?

- Hayır, yok!

- Onunla görülecek bir dünya işiniz var mı?

- Hayır, yok!

- O halde niçin gidiyorsun?

- Onu seviyor, Allah Rızası için onun ziyaretine gidiyorum

- Bilesinki ben meleğim Sana müjde veriyorum O âlimi sevdiğin için Allahü teâlâ seni affetti)

Sevgili Peygamberimiz buyurdu ki:

(Âlimin yüzüne bir kere bakmak, Allahü teâlâ katında gündüzleri oruç, geceleri namazla geçen altmış yıllık ibâdetten daha sevgilidir)

(Lokman hazretleri, çocuğuna dedi ki: "Âlimlerle otur, hikmet sahiplerinin sözlerini dinle! Muhakkak ki, Allahü teâlâ bahar yağmuru ile toprağa hayat verdiği gibi, ölü kalbleri hikmet nurları ile diriltir)

Âlimler hidayet yıldızlarıdır Hadîs-i şerîfde buyuruldu ki: (Yeryüzünde âlimler, karanlık gecede denizde ve karada olanların, onlar vasıtası ile, yolunu buldukları gökteki yıldızlar gibidir Yıldızlar örtülünce, yollarını kaybederler) buyuruldu Âlim kalmayınca da insanlar yollarını böyle şaşırırlar

Yine hadîs-i şerîfde buyuruldu ki: "Hangi şehre veya köye bir âlim, yahut ilim talebesi girse, oradaki halkın yemeklerinden yemese, suyundan içmese, belki bir taraftan girip, diğer taraftan çıksa, Allahü teâlâ onun bu şehir veya köye ayak basması ile, kabristanlarından kırk gün azabı kaldırır Eğer ona ikram ederler, misafirperverlik gösterirlerse, o mezarlıktan kırk yıla kadar azabı kaldırır

Alıntı Yaparak Cevapla