08-01-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Susmayı Bilmeli İnsan
Bazen susuşlara saklanıyor sevgiler  bazen de nefretler  Her susuş beraberinde bir birlikteliği getiriyor yada ayrılığın soğuk duvarlarını örüyor araya Söyleyecek, söylenmesi gereken çok şeyler olduğunda da susuyoruz çoğu zaman Kendimize anlatıyoruz nedense karşıda ki dinlesin diye hazırladığımız hep 'ben' le başlayan uzun cümleleri Ve bitişlerde hep acabalar kalıyor aklımızda 
Hayatın geneline yayarsak suskunluk fiilini,bu yazıya katılıyorum İster aileden birilerine olsun ,ister arkadaşlarınıza,sevdiğiniz diğer kişilere karşı
Susmayı doğru bulmuyorum,nedenine gelince kişinin söylemek isteyipte söyleyemedikleri birikir ,birikir yine kendisine zarar verir Kırık kalp sendromunu duymuşsanız en sonunda yol incinmeye,kalp kırgınlıklarına ve hayattan,çevrenizden uzaklaşmaya kadar gider Yanlızlığa mahkum olur insan yıllar sonra Seviyeli bir şekilde sıkıntılar dile getirilimelidir
Susmak ta bir cevaptır derler ama bu söz hayatımızın düsturu olmamalı
Yanlış anlaşılan bir söz olduğuna inanıyorum
Konuşmak,bana şunları ifade eder:
Derdim varsa ve sen hayatımdaysan bil,neden bilmeyeceksin ki 
Kızdım,çünkü değerlisin benim için dinle  
Kızgınlığımı aşmak istiyorum çünkü seni hayatımda istiyorum dinle 
Susarsam uzaklaşırım senden,uzaklaşmak istemiyorum konuşalım çözelim sorunu  
Sorun çözülmezse biz çözülürüz  
Susmak ve kopmaktansa konuşmayı tercih edenlerdenim
Susmak cahille cedelleşmeyin hadisini hatırlattı bana,evet bu doğrudur Cahillerle kavga etmemek doğrudur Susmak sa burası tam yeri ve zamanıdır Susacağımız ve konuşacağımız yerleri iyi bilirsek sorun kalmaz Bilmeyi nasip etsin Mevlam
Enenisa eline sağlık bacım güzel bir konuydu Allah cc razı olsun
|
|
|