Yalnız Mesajı Göster

Cin Telkinleri Ve Kâhin Sözleri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İbni Vehb anlatıyor: Bana Ömer b Muhammed, Salim b Abdul­lah aracılığıyla babası Abdullah b Ömer (ra)m şöyle dediğini anlat­tı:
«Ömer (ra)'ın bir şey hakkında "Ben bunun şöyle olduğunu sa­nıyorum1' deyip de, zannettiği gibi çıkmayan hiçbir sözünü duyma­dım Bir gün Ömer oturuyorken yakışıklı bir adam geçti Bunun üze­rine Ömer tahminim beni yanılttımı ne şu adam cahiliye döneminde­ki dini üzerinde yada onların kâhini idi Adamı bana çağırın! dedi Adam çağrıldı Ömer (ra) ona: "Ben firasetli bir adamdım ama bu sefer) tahminim galiba yanıldı Sen ya hâla cahiliye dönemindeki di­nin üzeresin yada sen kavrniyin kâhini idin? değilmi» diye sordu Adam da "Müslüman bir kimsenin bu günkü karşılandığı şekilde karşılanışını şimdiye kadar hiç görmemiştim" dedi Ömer de: "Şüphe­siz ben senden sadece bana haber verdiğin şeyi söylemeni istiyo­rum," deyince adam da: "Evet ben cahiliye döneminde onların kâhini idim" deyince Ömer (ra) "Senin Cinnin sana getirdiği haberler ara­sında en hayrete giden hangisi idî?" diye sorunca adam şöyle anlat­tı:
-Ben bir gün çarşıda oturuyorken kendisini korku verişinden ta­nıdığım cin geldi ve "Cinleri ve zelil olarak susup kalışlarını değişiklikten (yıldız sön­mesi ile gök haberini alamamaktan) sonraki ümitlerinin sönüşlerini ve Cinnin dişi deve havutu altına çekilen çuluna iltihak edişini gö-rüyormusun!" dedi Ömer (ra) da:
-Doğru söyledi Ben onların ilahları yanında uyuduğum bir sırada ne göreyim birisi: Yâ Celîh! (şeytanın adı) başarılı bir iş olacak Bu işi "Lâ ilahe İllallah" diyen fasih dilli biri başaracak diyerek bağırdı Oradaki toplum yerinden fırladı Ben kendi kendime bunun ardında ne olduğunu anlamadan buradan ayrılmayacağım" dedim Sonra o ba­ğıran tekrar "Ey Celih denen şeytan! başarılı bir iş olacak onu Fasih dilli "Lâ ilahe illallah" diyen biri yapacak, diye bağırdı Ben yine "bunun arkasında ne olduğunu anlamadan buradan ayrılmayacağım1' dedim O bağıran kimse bu sözlerini (Üçüncü) kere yine tekrarladı Bende oradan ayrıldım Fazla bir zaman bir şeylerle meşgul olmaya vakit kalmadan "İşte peygamber budur" denildi Kıssayı Buhârî bu şekilde naklediyor
Bu haberin zahirine göre kesilen buzağıdan gelen sesi bağıran cinni işiten Ömer (ra)ın kendisidir Diğer rivayetlerde ise bunu iş itenin Ömer değil o kâhin olduğuna delâlet vardır
Yahya b Eyyûbun İbnü'İ Hadi Abdullah b Süleyman, Muhammed b Abdillah b Amr- Nafi isnâdıyla naklettiği haberde geçtiğine naza­ran îbni Ömer(ra) şöyle anlatmıştır Adamın biri geçip gidiyorken; Ömer:
-Ben benim perim olmadığı halde son derece ferasetli birisi idim Şu herif fala bakan ve geleceğe ait tahminlerde bulunan birisi değil-miydi! Onu bana çağırıverin, dedi Adamı çağırdılar Ömer ona:
Nereden geldin? dedi Adam "Şam'dan" diye cevap verince Ömer: "Nereye?" diye sordu Adam da "Şu Beytullah'a gitmek istiyorum Sana gelmeden yola çıkmayacaktım" dedi Ömer de; "Sen kehanet is terline bakan biri değilmiydin?" deyince "evet" dedi Hz Ömer de "hadi anlat bana bakayım" deyince adam:
-Ben bir gece vadinin birinde iken birden şöyle diyen bir ses duydum
-Ey kendisine düşman olunan! Başarının haberidir bu Lâ ilahe illallah diye nida eden bir zat Cinler ve gök haberinden ümitsiz ka­lışlarına, İnsanlara yese düşmelerineatlara ve çullarına yemin olsun
Ben buda kim ola Bu cinlerin ümitlerini kesen bir haber İnsan­larda bundan ye'se düşmüşlerdir Bu haberde atlar (harbe) teşvik edil­mişlerdir" dedim Üzerinden daha bir yıl geçmemiştiki Rasülullah (sav) peygamber olarak gönderildi
Aynı olayı Velîd b Mezyed el-Uzrî de Abdurrahman b Yezid b Câbir- İbni Miskin el-Ensârî isnadıyla "Ömer oturuyorken" diyerek nakleder Ama bunun senedi munkatfdır
Yine Haccac b Erta da bunu Mücâhit'ten nakleder Yine meşhur kıraat imamlarından olan İbni Kesir de haberi Mücâhit'ten mevkuf olarak nakleder

Alıntı Yaparak Cevapla