Yalnız Mesajı Göster

Cin Telkinleri Ve Kâhin Sözleri

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Cin Telkinleri Ve Kâhin Sözleri

Yâ Âl-i Zerîh! Başarılı bir iş olacak fasih bir dil İle birisi "Allah'tan başka ilah yok" diye bağıracak
Buradaki Ebû Abdürrahmanm adı Osman b Abdirrahman olup hadisçiler onu ittifakla terketmişlerdir Ali b Mansur da da meçhul-luk vardır Bununla birlikte bu hadisin senedi de kesiktir
Bu haberin bir benzerinide e!-Hasen b Süfyan ile Muhammed b Abdül vehhâb el-Ferrâ Yahya b Hacerin kardeşi Bişr b Hacer'den o da Ali b Mansur aracılığıyla Osman b Abdürrahman'dan rivayet et­miştir
İbni Adiy el Kâmil adlı eserinde der ki: Bize Remle şehrindeki Velîd b Hammad, Süleyman b Abdürrahman, Hakem b Ya'la el Mu­haribi aracılığıyla Ebû Ma'mer Abbâd b Abdüssamedden nakleder ki Said b Cübeyr'i şöyle derken işittim Bana Sevâd b Kârib şöyle söyleyerek anlattı:
«Ben Seraî sıra dağlarından birinde uyuyordum Biri bana gelip ayağıyla dürterek: "Kalk yâ Sevâd! Lüey b Galib oğullarından bir peygamber geldi" dedi» diyerek Sevâd hadiseyi anlattı
Yine bu rivaytte "Said diyor ki, bana Sevâd haber verdi" şeklin-dede rivayet vardır Bu rivayetteki Abbad b Abdüssamed sika değil­dir Çok acayip rivayetler yapan biridir
Zührî aracılığıyla Ma'mer b Râsid, Ali b El Hüseyin'in şöyle de­diğini anlatır: Peygamberin geleceği hakkında Medine'de ilk duyulan haber "Medine halkından Fâtime denilen ve cinlerden dostu olan bir kadına bu cin dostunun bir gün gelip evinin duvarına konduğu kadı­nında "neye içeriye gelmiyorsun"? demesi üzerine Cinnin "çünkü Zi­nayı haram eden peygamber zuhur etmiştir" dediği haberdir Bu olayı bu kadın kendine gelip giden cinden naklet mistir İşte bu konuda Me­dine'de konuşulan ilk haber budur
Yahya b Yusuf ez-Zemmî anlatıyor: Bize Ubeydullah b Amr, Abdullah b Muhammed b Akıl aracılığıyla Câbir (ra)'ın şöyle dedi­ğini anlattı Peygamberimizin zuhuruna dair Medinede duyulan ilk haber şu idi Medine'de bir kadının kendine gelip giden bir cinni var­dı Bu cin bir kuş suretinde gelip evlerinin duvarına konmuş Bu ka­dında "in" demiş Cin de "Hayır Çünkü Mekke'de zinayı yasaklayan bir peygamber gönderildi Bizimde bir yerde eğleşip yerleşmemiz en­gellendi" dedi Bu konuda pek çok hadis varsada umumiyetle sened yönünden çok çürüktürler

İmam Zehebi:

Alıntı Yaparak Cevapla