Yalnız Mesajı Göster

Vaktin Kıymetini Bilenler

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vaktin Kıymetini Bilenler

VAKTİN KIYMETİNİ BİLENLER

1 İmam-ı Azam, tam kırk sene yatsı abdesti ile sabah namazını kılmıştır Ömrü boyunca ruhunu teslim etmiş olduğu odasında yedi bin defa Kur’an-ı hatmetmiştir Beş yüz bin meseleye mezheplerin kaynağı olacak şekilde fetva vermiş Elli beş defa hacca gitmiş Geceleri ise beş yüz veya bin rekât nafile namaz kılarmış Ara ara da iki rekât namazda Kur’an-ı hatmedermiş Ömrü hep ilim okumak ve okutmakla geçmiştir

2 Ahmed b Hanbel (ra), ilim tahsiline geniş zaman kalsın diye günde bir ceviz büyüklüğü kadar yermiş Yedi yüz elli bin veya bir milyon hadîs-i şerifi ezbere bilirmiş

3 İbn Teymiyye (ra)’nin gece uyku galebe çalmasın diye saçını duvardaki bir çiviye astığı rivayet edilmiştir

4 İmam Suyuti (ra) yedi yüz tane kıymetli eser telif etmiştir “Bana ulaşan iki yüz bin hadîsin tamamını ezberledim daha fazla rivayet gelse idi onları da ezberlerdim” demiştir

5 İmam Buhari (ra) üç yüz bin hadîs-i şerif ezberlemiştir

6 Ebu Zura (ra) da üç yüz bin hadîs-i şerifi ihlâs sûresi gibi hıfzına almıştı

7 Öyle Kur’an âşıkları vardı ki her anını Kur’an okumakla geçirirdi Kimisi günde bir hatim, kimisi de gündüz bir hatim gece bir hatim indirirdi es-Seyyid Celil b Kâtip gündüz dört, gece dört olmak üzere günde sekiz hatim indirirmiş

8 İmam Gazali, Fahruddin Razî, İmam Suyutî gibi her gününe 15-20 sayfa eser düşen vaktin babaları bu noktada sayacağımız diğer büyüklerimiz Ve isimlerini zikretmediğimiz daha niceleri…

ÖMER ARİF

Alıntı Yaparak Cevapla